За кількістю не гоняться, головне – якість
До цьогорічних жнив колектив СТОВ «Таврія» (керівник І.І. Капсамун) готувався, як і завжди, ретельно – завчасно відремонтували усю сільськогосподарську техніку та інвентар, які беруть участь у жнивах, проведені інструктажі щодо дотримання техніки безпеки та пожежної безпеки.
У вівторок 26 червня, коли ми побували на полях СТОВ «Таврія», у господарстві вже був зібраний на 20 гектарах озимий ячмінь, приступили до збирання озимої пшениці.
- Цього року під озиму пшеницю відвели 321 гектар, - пояснює головний агроном господарства Юрій Олексійович Матейченко. –Очікуємо непоганий врожай, хоча погодні умови для дозрівання пшениці були не зовсім сприятливі. Зараз головне – вчасно і якісно зібрати вирощене.
На полі жнивували комбайнер Віктор Іванович Калюжний та його помічник Сергій Олександрович Тесленко. Зерно від комбайна відвозили водії Віктор Олексійович Редька та Олександр Олександрович Гулак. Тут же чергували тракторист Віктор Миколайович Коваль та водій пожежної автомашини Олександр Вікторович Редька.
Керівник господарства Іван Ілліч Капсамун про види на врожай відповів так:
- Самі бачите, як змінився останніми роками клімат – сніги та дощі стали рідкістю. Ось і цього року майже всю весну не було дощів. На парових площах врожай, звичайно, буде кращим, а от на богарі хоча б по 30 центнерів з гектара мати. А на запитання, чому жнивують одним комбайном, відповів: «Справимося. Ми за кількістю не гонимося, головне – якість в роботі щоб була».
Незважаючи на примхи погоди, у СТОВ «Таврія» сподіваються на непоганий врожай – буде що людям на паї давати, та й на якийсь новий інвентар вистачить.
Після чергового кола, наповнивши бункер, комбайн зупинився, щоб висипати зерно в кузов автомашини. Тож ми з начальником відділу агропромислового розвитку Л.П. Байшою попросили трудівників зібратися для спільного фотознімку, а після розмови  побажали їм вдалого трудового дня.
Комбайн пішов далі по полю жнивувати, а прямо за ним тракторист В.М. Коваль одразу ж взявся дискувати скошені площі.
А керівник СТОВ «Таврія» І.І. Капсамун познайомив нас із жінками, які готують смачні обіди для сільських трудівників. Це кухар Алла Миколаївна Марченко та її помічниця Ольга Жук. Їдальня у господарстві обладнана з дотриманням усіх вимог, кухарям створені відповідні умови для роботи, а працівникам – для того, щоб пообідати і відпочити. Іван Ілліч задоволений роботою цього підрозділу, адже розуміє, що коли людина смачно поїсть, у неї й сили для роботи будуть.
Вихідними днями в районі пройшли дощі, тож жнивні роботи призупинились у всіх господарствах. У СТОВ «Таврія» до дощів встигли зібрати озиму пшеницю зі 180 гектарів. Урожайність становить 30,2 центнера з гектара. Тільки-но стане на погоді,жнива у господарстві продовжаться.
Світлана Лащенко. Фото автора.
 

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua