На форумі Агропорт Південь Херсон знову планують встановити національний кулінарний рекорд

Однією з ключових тем форуму «АГРОПОРТ ПІВДЕНЬ ХЕРСОН -2019» є розвиток органічного сільського господарства. Нагадаємо, що питанням роботи органічного сектору після  вступу в дію нового закону буде присвячена робота комунікаційної платформи: «15 днів до дії Закону «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва обігу та маркування органічної продукції», що пройде 18 липня за участі в.о. міністра Мінагрополітики Ольги Трофімцевої.

Щоб привернути увагу до даного напрямку, по завершенню заходу заплановано встановити національний кулінарний рекорд.

«Це вже буде третій «органічний» національний рекорд, встановлений в Україні», - зазначає директор ТОВ «Авіабренд», генеральний менеджер АГРОПОРТ Південь Херсон Дмитро Титаренко.

Він розповів, що із 150-ти кг органічних ягід планується виготовити близько 100 літрів ягідного морсу. Проте – з яких саме ягід, Дмитро Титаренко не розкриває. Каже, що це буде нішева культура, а яка саме – учасники форуму дізнаються вже безпосередньо під час дегустації.

Також питанням «Технології органічного землеробства» буде присвячена робота секції, організованої Інститутом зрошуваного землеробства НААН спільно з ТОВ НВП «5 елемент», під час потужної конференції «Напрями адаптації сільського господарства до змін клімату», що пройде в рамках форуму 19 липня.

Нагадаємо, минулого року під час роботи форуму «Агропорт Півднь Херсон -2018» було встановлено  два національних рекорди: перетягування комбацну українськими стронгменами та виготовлення найбільшого овочевого салату, який отримав назву «Херсонський овочевий фейєрверк».

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua