Рекомендації для профілактики інфекційних захворювань, фактор передачі яких – вода

Факторами передачі збудників гострих кишкових інфекцій служать насамперед забруднена вода, інфіковані харчові продукти, брудні руки і предмети побуту.

У теплу пору року створюються сприятливі умови для збереження збудників кишкових інфекцій у зовнішньому середовищі та їх розмноження в продуктах харчування. Це може зробити воду та їжу небезпечною для вживання.  

Дотримуйтеся елементарних правил, аби попередити зараження: 

 

  •  для пиття використовувати тільки кип’ячену воду;
    •  не пити воду з випадкових джерел;
    •  на заміських прогулянках мати з собою достатній індивідуальний запас питної води;
    •  воду для приготування їжі та господарських потреб брати тільки з перевірених джерел;
    •  не пити воду з водопроводу, призначеного для технічних цілей;
    •  молоко (як сире, так і пастеризоване) обов’язково кип’ятити;
    •  овочі, фрукти, ягоди ретельно мити в проточній воді, обдавати окропом;
    •  не вживати продукти, доброякісність яких викликає сумніви;
    •  мити руки з милом, особливо перед їжею і приготуванням їжі, після повернення з вулиці, користування туалетом;
    •  всі харчові продукти вкривати від комах, харчові відходи тримати в контейнерах з кришкою;
    •  кип’ятити воду, взяту з відкритої водойми для пиття, миття фруктів, ягід чи посуду (хвороботворні мікроорганізми здатні протягом місяця, і навіть більше, жити і розмножуватися у воді).

Пам'ятайте, що дотримання цих простих правил вбереже вас і ваших рідних від інфекційних захворювань!

 

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua
Загружаем курсы валют от minfin.com.ua